Het dieet tijdens de kuur Welke
voedingsmiddelen zijn toegestaan? Alles vers gemaakt wel te verstaan,
zoveel mogelijk vetarme spijzen gebruiken. |
|
Brood |
brood van volwaardig biologisch tarwemeel, roggemeel, met gist gebakken
|
Meel |
volkorenmeel en bloem, gekookte en /of gestoomde deegwaren zoals pasta's
|
Grutten |
griesmeel, rijst, maïs, gierst, kastanjes, alle met biologische melk
bereid
|
Soep |
bouillon getrokken van groenten of vlees, granensoep, deegwarensoep e.d.
|
Kruiden |
tuinkruiden en salie
|
Suikers |
alleen honing. Bio dadel / appel / perendiksap
|
Vis |
met mate
|
Vlees |
gekookte biologische kip / gevogelte / lam / rund, gecombineerd met
gekookte appelen, peren, pruimen zonder zoetstof bereid
|
Vetten |
als vet voor de bereiding van de spijzen, roomboter, koudgeslagen plantenolieën: olijfolie, zonnebloemolie, lijnolie, maisolie
|
Groente |
goed gekookte groente
|
Fruit |
goed rijp fruit en gekookt fruit, appelen / peren / pruimen alsook
ongezwavelde zuidvruchten en dadels
|
Kaas |
zachte kaassoorten van rauwe melk gemaakt, zoals camembert en brie,
zachte geitenkaas / schapenkaas, Emmenthaler zonder korst, Allgauer
bergkaas
|
Noten |
met mate, zoals amandelen etc.; kastanjes kunnen in grotere hoeveelheid
gegeten worden, ze bevatten een grote hoeveelheid aan electro-magnetisch
fluïdum
|
Dranken |
koolzuurvrij bronwater (spa blauw), bio-perendiksap, bio-appeldiksap,
bio-vruchtendiksap, bio-melk, venkel- en andere kruidenthee (géén
pepermunt), biologische wijn steeds verdunnen met 50% zonbestraald water
|
Zout |
alleen zeezout, zeer matig hiermee zijn
|
Uitzonderingen op het bovenstaande lijstje (wat u dus niet mag eten of drinken). Vooral belangrijk uit
dit lijstje zijn de voedingsmiddelen die zuur zijn en/of smaken,
'echte' koffie, bier, sterke drank, rauwkost en specerijen; verder conserveringsmiddelen, emulgatoren, diepvriesproducten. |
|
Brood |
zuurdesembrood, witbrood, roggebrood, gebak, fabrieksbrood
|
Grutten |
rauwe granen
|
Suikers |
in elke vorm alle suikers (met uitzondering van honing) en andere zoetigheden
|
Vlees |
varkensvlees, gezouten en/of gerookt vlees, worstsoorten en vlees van
bio-industrie, orgaanvlees, lever, nieren enz.
|
Chocolade |
géén chocolade of cacaoproducten
|
Groente |
augurken, alle looksoorten zoals knoflook en ui, mierikswortel, rauwkost,
bonen, linzen en zuurkool
|
Vetten |
margarine
|
Fruit |
citrusvruchten en ander zuurfruit zoals zure appels, kersen en
bessen, rabarber, onrijp fruit e.d.
|
Kruiden | scherpe kruiden en/of specerijen, azijn, mosterd en keukenzout |
Dranken | bonenkoffie, zwarte en groene thee, kéfir, karnemelk en yoghurt, koolzuurhoudende frisdranken, limonade, cola, koolzuurhoudende waters |