Het dieet tijdens de kuur

Welke voedingsmiddelen zijn toegestaan? Alles vers gemaakt wel te verstaan, zoveel mogelijk vetarme spijzen gebruiken.
 

Brood
brood van volwaardig biologisch tarwemeel, roggemeel, met gist gebakken
Meel
volkorenmeel en bloem, gekookte en /of gestoomde deegwaren zoals pasta's
Grutten
griesmeel, rijst, maïs, gierst, kastanjes, alle met biologische melk bereid
Soep
bouillon getrokken van groenten of vlees, granensoep, deegwarensoep e.d.
Kruiden
tuinkruiden en salie
Suikers
alleen honing. Bio dadel / appel / perendiksap
Vis
met mate
Vlees
gekookte biologische kip / gevogelte / lam / rund, gecombineerd met gekookte appelen, peren, pruimen zonder zoetstof bereid
Vetten
als vet voor de bereiding van de spijzen, roomboter, koudgeslagen plantenolieën: olijfolie, zonnebloemolie, lijnolie, maisolie
Groente
goed gekookte groente
Fruit
goed rijp fruit en gekookt fruit, appelen / peren / pruimen alsook ongezwavelde zuidvruchten en dadels
Kaas
zachte kaassoorten van rauwe melk gemaakt, zoals camembert en brie, zachte geitenkaas / schapenkaas, Emmenthaler zonder korst, Allgauer bergkaas
Noten
met mate, zoals amandelen etc.; kastanjes kunnen in grotere hoeveelheid gegeten worden, ze bevatten een grote hoeveelheid aan electro-magnetisch fluïdum
Dranken
koolzuurvrij bronwater (spa blauw), bio-perendiksap, bio-appeldiksap, bio-vruchtendiksap, bio-melk, venkel- en andere kruidenthee (géén pepermunt), biologische wijn steeds verdunnen met 50% zonbestraald water
Zout
alleen zeezout, zeer matig hiermee zijn


Uitzonderingen

Uitzonderingen op het bovenstaande lijstje (wat u dus niet mag eten of drinken).

Vooral belangrijk uit dit lijstje zijn de voedingsmiddelen die zuur zijn en/of smaken, 'echte' koffie, bier, sterke drank, rauwkost en specerijen; verder conserveringsmiddelen, emulgatoren, diepvriesproducten.
Het gebruik van deze producten moet te allen tijde worden vermeden.

Brood
zuurdesembrood, witbrood, roggebrood, gebak, fabrieksbrood
Grutten
rauwe granen
Suikers
in elke vorm alle suikers (met uitzondering van honing) en andere zoetigheden
Vlees
varkensvlees, gezouten en/of gerookt vlees, worstsoorten en vlees van bio-industrie, orgaanvlees, lever, nieren enz.
Chocolade
géén chocolade of cacaoproducten
Groente
augurken, alle looksoorten zoals knoflook en ui, mierikswortel, rauwkost, bonen, linzen en zuurkool
Vetten
margarine
Fruit
citrusvruchten en ander zuurfruit zoals zure appels, kersen en bessen, rabarber, onrijp fruit e.d.
Kruiden scherpe kruiden en/of specerijen, azijn, mosterd en keukenzout
Dranken bonenkoffie, zwarte en groene thee, kéfir, karnemelk en yoghurt, koolzuurhoudende frisdranken, limonade, cola, koolzuurhoudende waters