Kastanjepoeder

Gemakkelijk te kwetsen? Een dunne huid? Dromerig? Kunstzinning? Grillig?
Voelt u zich als een elfje? Bent u iemand, die veel zorgen heeft?

Reeds Hildegard von Bingen (1098-1179) vermeldde over de "koningin van de vruchten" alleen maar het beste. De kastanje is waarschijnlijk de meest waardevolle vrucht, die wij in Midden-Europa geschonken hebben gekregen. Ze bevat zo goed als alle minerale zouten en vele vitaminecomplexen. Ook laat zij haar vrucht eerst dan pas werkelijk los, als deze volkomen rijp is.

De kastanje maakt blokkades los, veroorzaakt door stuwingen, zowel in het menselijk lichaam als in de menselijke geest. Alles kan gemakkelijker stromen. Het inwendige en de flexibiliteit van het bindweefsel worden geactiveerd.

Aanbeveling:
Men doet 1 eetlepel kastanjepoeder in een halve liter kokend water, men laat het mengsel 1-2 minuten koken, dan 3-5 minuten afgedekt trekken en daarna filtert men de vloeistof.
Dit kastanjewater binnen 1-2 uur met slokjes opdrinken. 's Avonds herhalen. Deze drank moet men gedurende drie opeenvolgende dagen 2 x daags innemen.
Naar behoefte kan men deze kuur na 3-4 weken herhalen.

Wie kastanjes eet, zal niet meer zo snel iets vergeten!